Καλέστε μας: 2103453234 | Email: info@exaireton.com

Εξ Αίρετον

Από το 2005 στην υπηρεσία του συντηρητή έργων τέχνης και αρχαιοτήτων, του αρχαιολόγου και του αναστηλωτή μηχανικού.

Η αρχή μας

Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μια πολύ σημαντική και συνάμα δύσκολη διαδικασία. Απαιτείται επιστημονική γνώση, δεξιότητα, εμπειρία, ευαισθησία, συνεχής ενημέρωση και πάνω από όλα συνειδητοποίηση του εγχειρήματος. Ένα αντικείμενο τέχνης, ένα χρηστικό αντικείμενο, ένα αρχιτεκτονικό σύνολο πέρα από την καλλιτεχνική του αξία, μεταφέρει ένα σύνολο ιστορικών, κοινωνικών και πολιτισμικών πληροφοριών που έχουμε υποχρέωση να μεταφέρουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Ιδρυση το 2005

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2005 με φιλοδοξία  να βοηθήσει  αυτή την προσπάθεια προσφέροντας στον συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, στον αρχαιολόγο, στον αναστηλωτή μηχανικό αναλώσιμα υλικά και εξοπλισμό που να ικανοποιούν όλες τις ειδικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την διεθνή επιστημονική κοινότητα, για την αποκάλυψη, διάσωση, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πελάτες

Από την ίδρυση της ΕΞ ΑΙΡΕΤΟΝ  μας τιμούν με την συνεργασία τους  τα περισσότερα  μουσεία, υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ξένες αρχαιολογικές σχολές, τεχνικές  εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βιβλιοθήκες, αρχεία, ιδιωτικές εταιρείες  συντήρησης  έργω τέχνης   καθώς και  επαγγελματίες συντηρητές αρχαιοτήτων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Προστασία
Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Επιστημονική
Γνώση
Αναλώσιμα Υλικά
& Εξοπλισμός
Πολυετή εμπειρία

Συνεχής έρευνα και ενημέρωση

Η πολυετή εμπειρία μας στην συντήρηση έργων τέχνης και η συνεχής ενημέρωση μας πάνω σε υλικά και μεθόδους που εφαρμόζονται από τα μεγαλύτερα μουσεία, ερευνητικά κέντρα και μεγάλες αρχαιολογικές σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μας δίνει την δυνατότητα να προτείνουμε το κατάλληλο προϊόν στην βέλτιστη αντιστοιχία ποιότητας και τιμής αλλά και την κάθε είδους τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη. Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους παγκοσμίως,  κατασκευαστές και προμηθευτές εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών για την συντήρηση και αποκατάσταση  έργων τέχνης και αρχαιοτήτων και μνημειακών συνόλων.
Συνεργάτες